A színek nagy hatással vannak mindennapi életünkre és befolyásolják érzéseinket, gondolatainkat. Éppen ezért fontos figyelnünk arra is, hogy milyen színeket választunk a cégünk logójához és arculatához.

Pantone 2021 Ultimate Grey Illuminating

 

Az életben is állandóan keressük az utat, hogy feltöltsük magunkat energiával a szürke hétköznapok mellett. Szeretnénk legyőzni a most kialakult folyamatos bizonytalanságot, ezért ezek a lendületes árnyalatok pozitív energiával segítenek abban, hogy kielégítsük a vitalitás iránti törekvésünket.

 

PANTONE 17-5104 Ultimate Grey
PANTONE 13-0647 Illuminating

PANTONE 17-5104 Ultimate Grey PANTONE 13-0647 Illuminating

A színpár érdekes kontrasztot alkot, ha egymás mellé helyezzük őket, együtt pedig egyedi benyomást keltenek a különböző felületeken és kifejezik a 2021. év hangulatát.

A két szín kombinációja összességében praktikus választás a cégarculat kialakításánál is, mivel a napsárga melegséget áraszt és optimista hatást kelt, a szürke viszont semlegessé és megnyugtatóvá teszi azt. A két szín együtt az erő és a pozitivitás egységét tükrözi.

 

Ultimate Gray

pantone ultimate gray

Az Ultimate Gray a szilárd és megbízható elemek jelképe, amely az örökkévalóságot sugallja és szilárd alapot nyújt.

A szürke szín jó párosítás a sárga mellé, mert megnyugtatóvá teszi az összhatást. Semleges szín, ami nem feltűnő, nem ragyogó és nem tölt el minket boldogsággal, viszont kifinomult, állandóságot és bölcsességet áraszt.

Ha a szürke szín egyedül jelenik meg (másik szín kísérete nélkül), akkor a szomorúság, a fásultság és az egyhangúság jelképe is lehet, de egyfajta kompromisszum, középút is a végletek között. A megnyugtató szürke sugallja a kitartást, az állhatatosságot.

 

Illuminating

pantone illuminating

Az Illuminating egy világos és vidám, eleven szín, egy meleg sárga árnyalat.

Ez a szín egyfajta gondolatébresztő, ami jókedvre derít, felkapjuk rá a fejünket, felébreszti a figyelmünket – ezért is érdemes minden fontos tennivalót egy sárga cetlire írni. Hatása, hogy képes fokozni a szellemi aktivitásunkat. Azonban ha nem teszünk mellé egy “kioltó” vagy semleges színt, a túl sok és erős sárga szín zavaró lehet.

A sárga a hatalom, a pozitív energia, a bölcsesség és magas intelligencia kifejezője, de a vallás egyik központi színe is.

Az Ultimate Gray és az Illuminate színkombináció a bölcsesség tisztelete, ösztönöz a tapasztalás és az intelligencia megújítására, új gondolkodásmód és koncepciók felé terel minket.

 

Legyen 2021 a szerencseéved!

 

Logóajánlatunk vállalkozásodnak

 

Ha új logót keresel a vállalkozásodnak, érdemes körülnézned a logo2go logówebáruházban, ahol színek szerint is tudsz keresni. Íme néhány sárga színű logóválogatás! :-)

Útépítés aszfaltozás épületbontás logó

Csirkés kotkoda ételbár logó

B betű monogram sitebuild logó

Büfé ételrendelés házhozszállítás logó

DIY műhely online barkácsáruház logó

Elektronikai cikkek online webáruház logó

Gazdabolt vetőmag virágmag zöldségmag G betű logó

Ház javítás karbantartás szerelés logó

Internet szerviz router beállítás logó

JK betűlogó monogram logó

Lepke, pillangó-hatás absztrakt logó

Madár kertészet dísznövénykertészet növényfutár

Méztermelők mézárusok méz készítés logó

Szerelés javítás karbantartás robot kabalafigura

 

Más logótéma is érdekel?
Nézz körül a webáruházban!

 

Forrás: https://www.pantone.com/color-of-the-year-2021