A Tudtad-e cikkeinkben rövid, frappáns érdekességeket találsz például a British Petrol logójáról, az aranymetszésről, a Coca-Cola és a Renault logójáról, valamint a könyvnyomtatásról és Picassóról is.

 

Tudtad-e?

 

British Petrol

...hogy 2008-ban a British Petrol 211 millió dollárt fizetett ki egy reklámügynökségnek a céglogó áttervezéséért és az új szlogenért?

 

Aranymetszés

...hogy a természetben leggyakrabban előforduló arányosság az aranymetszés, amely a művészetekben már az ókortól kezdve jelen van?

 

Coca-cola logó

...hogy a Coca-Cola híres logójának megtervezése a cégnek egy centjébe sem került, mivel a cégalapító partnere és könyvelője saját kezűleg készítette 1886-ban?

 

Renault logó

Renault logó

...hogy a Renault autógyár 1925-től használja a védjegyévé vált gyémántformát, amelynek leghíresebb, 1972-es változatát Victor Vasarely tervezte?

 

Könyvnyomtatás

...hogy a könyvnyomtatást először Kínában alkalmazták 1041-ben, de az általunk ismert eljárást 1450 körül egy aranyművesből lett nyomdász, Johann Gutenberg találta fel?

 

Picasso

…hogy Picasso teljes neve 23 szóból áll? :-)

Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso.

 

Érdekelnek a luxus márkák? Itt megnézheted a TOP 10-es luxus logói cikkünket!